Проект «Килим. Сучасні українські митці» як складова вітчизняного контемпорального культурного поля - Афтаназів, Вероніка (Збірник наукових праць «Сучасне мистецтво», 2017)
Анотація. Уперше науково досліджено досвід роботи фонду Zenko Foundation у контексті розвитку вітчизняного образотворчого мистецтва і природи його змін. У межах всеукраїнського проекту «Килим. Сучасні українські митці» приділено увагу постатям художника, куратора та їхній ролі у сучасному арт-процесі. Зроблено висновок, що у важкий суспільно-політичний та економічний період державі слід не забувати про культуру і мистецтво, адже культура є важливою складовою усього культурного поля держави.