Неосяжний світ мистецтва Анатоля Коломийця - Ременяка, Оксана (Збірник наукових праць «Сучасне мистецтво», 2017)
Стаття присвячена творчості одного з представників творчого середовища української діаспори в США Анатоля Коломийця. Художник народився на Полтавщині, звідки родині вдалось виїхати на захід. У Чикаго митець знаходить однодумців, з якими у 1950–1960 роках створює мистецьку групу «Моноліт». До його друзів належать такі видатні постаті українського мистецтва, як Омелян Мазурок, Богдан Рубчак, Любослав Гуцалюк, Костянтин Мелонадіс, Михайло Урбан.