Народження і занепад одного кіножанру: серіал Луї Фейада у світовому та українському контексті. - Сидор, Олег (Збірник наукових праць «Сучасне мистецтво», 2017)
Розглянуто соціально-художні риси, найбільш характерні для французького кримінального кіносеріалу початку ХХ століття (наприклад, для «Вампірів» Луї Фейада). Висвітлюється низка аспектів цієї проблеми: мовні ігри, романтика сучасної реальності, значення кінематографа для художніх напрямків модернізму.