Специфіка використання мемуарної спадщини Євгена Семеновича Матвєєва для вивчення історії українського кінематографа - Безручко, О. В. (Збірник наукових праць «Сучасне мистецтво», 2017)
Проаналізовано використання мемуарної спадщини видатного вітчизняного актора театру і кіно, кінорежисера, кінопедагога, Євгена Семеновича Матвєєва для вивчення маловідомих сторінок історії українського кінематографа і кіноосвіти: введення плати за навчання в СРСР та допомогу Олександра Довженка малозабезпеченим студентам Школи кіноакторів при Київській кіностудії художніх фільмів, у тому числі й Євгену Матвєєву. Показано специфіку відбору та використання інформації із його публікацій різних років.