Західно-азійські рефлексії у сучасному європейському дизайні інтер’єрів - Школьна, Ольга (Збірник наукових праць «Сучасне мистецтво», 2017)
Стаття присвячена питанню взаємозв’язку термінології суміжних мистецтвознавству гуманітарних наук і конкретних завдань сучасного дизайну, пов’язаних із вивченням ареалів побутування певних культур. Так, на сьогодні одним із найменш розроблених і проблематичних видається аналіз творчості народів, що населяють Передню Азію, яку в більшості галузей знань вже давно прийнято називати Західною Азією. У зв’язку з цим виникають певні складнощі і з завданнями сучасного європейського дизайн-проектування, орієнтованого на розробку близькосхідних та західно-азійських стилізацій.