«Підтекст» та «внутрішній монолог» у словесній дії актора - СОРОКА, Іван (Збірник наукових праць «Сучасне мистецтво», 2020)
Вперше визначено конкретні спільності та відмінності «підтексту» та «внутрішнього монологу» в словесній дії актора. Розглянуто схему існування процесу «внутрішнього монологу» в паузі (на репліці партнера) і у фразі (при виголошенні тексту). Виявлено тотожність «підтексту» і «внутрішнього монологу» в непрямому тексті (діалозі) та трансформацію «внутрішнього монологу» в смисл висловлювання.