Художня кераміка Зеновія Флінти 1960-1980-х.: етапи розвитку творчої манери та вплив живопису митця на його кераміку - МАТКОВСЬКА, Іванна (Збірник наукових праць «Сучасне мистецтво», 2021)
Проаналізовано творчість Зеновія Флінти — визначного художника, педагога та кераміка-нонконформіста, який втілив у своїх керамічних творах 1960–80-х власні живописні нефоромальні пошуки та філософські образи-алегорії в авторській манері. Вперше виконано систематизацію напрямків і етапів формування авторської манери З. Флінти в галузі художньої кераміки, а також проведено мистецтвознавчий аналіз впливу живопису митця на його кераміку.